طرز تهیه آش گوشت با دو دستور پخت متفاوت

طرز تهیه آش گوشت با دو دستور پخت متفاوت

این بخش از مطالب آشپزی آرگا را به طرز تهیه آش گوشت اختصاص خواهیم داد. این آش خوشمزه و کش دار دستور پخت متفاوتی دارد، اما گوشت گوسفندی اصلی ترین مواد لازم برای تهیه این غذا می باشد. The post طرز تهیه آش گوشت با دو دستور پخت متفاوت appeared first on آرگا.
آش گوشت از جمله غذاهای اصیل ایرانی می باشد، که هر منطقه از ایران با توجه به ذائقه خود از مواد متفاوتی برای تهیه این غذا استفاده می نمایند
به همین جهت در ادامه می توانید، با طرز تهیه آش گوشت با دو دستور پخت متفاوت آشنا شوید
آش گوشت را می توان همچون آش دوغ، آش رشته و آش گشنیز از جمله آش های خوشمزه و خوش طعم ایرانی دانست
که البته در این آموزش شما را با نحوه پخت این آش خوشمزه با دو دستور پخت مخصوص شمالی ها و جنوبی ها آشنا خواهیم کرد
طرز تهیه آش گوشت خوشمزه و خوش طعم در این مطلب دستور آشپزی آش گوشت شمالی و آش گوشت جنوبی را برای علاقمندان به پخت این غذا ارائه می نماییم
آش گوشت شمالی(بابلی) مواد مورد نیاز برای آش گوشت شمالی عبارت است از: گوشت گردن گوسفندی با استخوان/ ۸۰۰ گرم برنج، نخود، گندم و عدس/ هر کدام یک پیمانه ادویه کاری و دارچین/ هرکدام یک قاشق چایخوری پیاز متوسط/ ۴ عدد برگ بو/ ۲ عدد زردچوبه/ ۱ قشق مرباخوری فلفل و نمک/ به مقدار کافی روغن/ به میزان لازم دستور پخت آش گوشت شمالی: برای درست کردن آش گوشت شمالی، ابتدا از شب قبل گندم و نخود را پس از پاک کردن و شستن، در آب سرد و در دو ظرف مجزا بخیسانید
بهتر از آب نخود را هر چند ساعت عوض نمایید، تا نفخ آن گرفته شود
دو الی سه ساعت قبل از تهیه آش گوشت، برنج را بشویید و با یک قاشق غذاخوری نمک آن را در آب بخیسانید
بعد از آب کش کردن گندم و نخود، هر کدام از آن ها را داخل یک قابلمه ریخته و به همراه یک لیتر آب بر روی حرارت بگذارید تا بپزند و نرم شوند
عدس را نیز پس از تمیز کردن و شستن با مقداری آب درون قابلمه جدا گانه ای بریزید تا بپزد
یک عدد پیاز را خرد کنید و آن را درون یک قابلمه نسبتا بزرگ بریزید، بعد پیاز را با مقداری روغن تف دهید
پس از نرم شدن پیاز، گوشت را به آن بیافزاید و تا زمان تغییر رنگ گوشت چند مرتبه مواد را تف دهید
حال مقداری زردچوبه، ادویه کاری و فلفل را به مواد اضافه کنید و بعد به آن به میزان ۲ لیتر آب بیافزاید
در مرحله بعدی طرز تهیه آش گوشت شمالی باید بعد از جوشیدن آب، دارچین و برگ بو را به آن اضافه کنید، سپس درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا با حرارت ملایم بپزد
مابقی پیاز ها را به شکل خلالی خرد کنید و با مقداری روغن(۲ الی ۳ قاشق) درون یک قابلمه بزرگتری تف دهید
پس از طلایی شدن پیاز به آن مقدار کمی زردچوبه اضافه نمایید و بعد ۲ لیتر آب را به آن اضافه کنید
سپس برنج از قبل خیس خرده را به آن بیافزایید و با حرارت ملایم، اجازه دهید برنج به طور کامل بپزد و له گردد
بعد از آن عدس پخته شده را درون قابلمه حاوی برنج بریزید
در گام بعدی طرز تهیه آش گوشت، گندم و نخود پخته شده را داخل غذا ساز بریزید و یا بکوبید(نباید به طور کامل له گردد).  سپس آن ها را نیز به قابلمه حاوی عدس و برنج اضافه نمایید و مواد را خوب به هم بزنید
بعد از پخته شدن گوشت، آن را از استخوان جدا نمایید و بکوبید، آنگاه گوشت کوبیده شده را به مواد دیگر اضافه کنید و به شکل دورانی مواد را به هم بزنید
چنانچه آش سفت شده بود، مقداری آب گوشت را می توانید به آن بیافزاید تا با حرارت ملایم به مدت ۴۵ الی ۶۰ دقیقه بپزد و آش کاملا جا بیافتد
تا زمان پخت کامل آش بهتر از هر چند مدت، آن را به هم بزنید تا ته نگیرد
حال آش گوشت شمالی آماده شده است، که با مقداری پیاز داغ می توانید آن را تزیین نمایید
 تهیه آش گوشت جنوبی(بوشهری) مواد مورد نیاز برای آش گوشت جنوبی عبارت است از: گوشت گردن یا دنده با استخوان/ ۷۰۰ گرم لوبیا قرمز/ ۲ پیمانه برنج/ ۱ پیمانه پیاز متوسط/ ۱ عدد شوید و تره خرد شده/ ۱ کیلو گرم پودر ترخون خشک شده/ ۲ قاشق غذاخوری زدچوبه، فلفل و نمک/ به مقدار کافی پیاز داغ/ به میزان لازم دستور پخت آش گوشت جنوبی: ابتدا از شب قبل لوبیا را پاک کنید و بشویید و بعد داخل مقداری آب بخیسانید
داخل قابلمه مقداری آب بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید، تا آب به جوش آید
بعد گوشت را داخل آب بریزید و بعد از به جوش آمدن دوباره آب، کف ایجاد شده در سطح آب را بگیرید
سپس زردچوبه، نمک و پیاز از قبل خرد شده را به آن اضافه کنید
حال پس از آب کش کردن لوبیا خیس خورده، آن را نیز به مواد اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید، تا به مدت ۳ ساعت و با حرارت ملایم بپزد و تنها به میزان یک پیمانه از آب گوشت باقی بماند
در مرحله بعدی طرز تهیه آش گوشت جنوبی برنج را به همراه یک و نیم پیمانه آب درون قابلمه ای دیگر بریزید و اجازه دهید، برنج با حرارت ملایم کاملا بپزد
بعد از نیم پز شدن برنج، ترخون خشک، تره و شوید خرد شده را به برنج اضافه نمایید و به هم بزنید
بهتر است درب قابلمه را نیمه باز بگذارید
بعد تا زمان پخت کامل برنج چند مرتبه آن را هم بزنید تا ته نگیرد
در ادامه بعد از این که گوشت خوب پخته شد، گوشت را از درون قابلمه خارج کنید و بکوبید یا اینکه داخل غذاساز بریزید تا کاملا له گردد
لوبیا را نیز به همین طریق له کنید
حال داخل قابلمه ای نسبتا بزرگ آب گوشت و لوبیا له شده و همچنین سبزی و برنج له شده و پخته شده را به همراه نمک و فلفل بریزید
در صورت نیاز مقداری آب جوش نیز به آن بیافزاید تا به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد، البته چند مرتبه باید آن را هم بزنید تا آش ته نگیرد
بعد از جا افتادن آش، پیاز داغ و گوشت کوبیده را به آن اضافه کنید و به طور مرتب به هم بزنید تا ته نگیرد
بعد از گذشت ۲۰ دقیقه آش گوشت جنوبی آماده می شود
در پایان ضمن سپاس از همراهی شما با این مطلب، امیدواریم از ارائه طرز تهیه آش گوشت با دو دستور پخت متفاوت راضی بوده باشید و با تهیه این آش خوشمزه در منزل بخصوص در فصول سرد، از سرو آن لذت ببرید
منبع : آرگا برچسب : انواع آش و سوپ