اسیدهای چرب امگا 3 باید از طریق غذا وارد بدن شوند

اسیدهای چرب امگا 3 باید از طریق غذا وارد بدن شوند

تهران-ایرنا-مسئول واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی گفت:اسیدهای چرب امگا3، دسته ای از اسیدهای چرب ضروری هستند که بدن ما قادر به ساختن همه آنها به مقدار کافی نبوده و باید از طریق غذا وارد بدن ما بشوند.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا از انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، مینا کاویانی افزود: اسیدهای چرب امگا 3 در فعالیت‌ های فیزیولوژیک بدن نقش های مهمی ایفا می کنند
همچنین در تنظیم عملکردهای زیست شناختی، بینایی، دستگاه قلبی و عروقی، تولید مثل، دستگاه ایمنی و عصبی نقش دارند
وی ادامه داد: به همین دلیل کمبود آنها می تواند زمینه ساز بروز مشکلاتی نظیر التهاب، مشکلات عروقی و عصبی در بدن شود.کاویانی گفت: بدن ما قادر به ساختن همه اسیدهای چرب غیراشباعی که حداقل دو پیوند دوگانه (اسیدهای چرب چند غیراشباع) و زنجیره کربنی طولانی دارند، به مقدار کافی نیست، به همین دلیل این اسیدهای چرب باید از طریق غذا وارد بدن ما بشوند و به آنها اسید چرب ضروری می گویند
کاویانی اشاره کرد: منابع غذایی اسیدهای چرب امگا 3 شامل منابع دریایی نظیر ماهی ها به ویژه انواع چرب و روغن آنها و مغزهایی مثل گردو است
روغن های گیاهی مثل روغن آفتابگردان و ذرت همچنین برخی دانه های گیاهی مانند بذر کتان و بَزرَک هم دارای مقادیر خوبی از این نوع اسیدهای چرب هستند
مسول آموزش همگانی انستیتو ضمن اشاره به نکاتی در مورد امگا3 گفت: از آنجائیکه اسیدهای چرب امگا3 غیراشباع بوده و ساختمان بسیار حساسی دارند و منابع غذایی دارای این اسیدهای چرب به راحتی در اثر عواملی مانند حرارت بالا و بیش از حد، هوا و نور تخریب می شوند، در این صورت همین اسیدهای چرب مفید، تبدیل به مواد خطرناکی مانند رادیکال های آزاد برای بدن می شوند و می توانند زمینه ساز بروز مشکلاتی نظیر انواع سرطان ها شوند.کاویانی توصیه کرد که هنگام استفاده از منابع غذایی امگا3 باید مواردی را رعایت کنیم که شامل موارد زیر می باشد: - از حرارت دادن زیاد به آنها بپرهیزیم
- هنگام پخت در ظرف را بسته نگه داریم
- روغن های مایع را در ظروف در بسته به دور از نور نگهداری کنیم
- هنگام پخت غذا از مواد غذایی آنتی اکسیدان مثل زردچوبه استفاده کنیم
- چنانچه از پودر آسیاب شده موادی مثل بذر کتان استفاده می کنیم، تا حد امکان آنها را به مقدار مورد مصرف تهیه و در ظروف دربسته به دور از نور و گرما نگهداری کنیم.علمی ** 1201 **1440 انتهای پیام /* برچسب ها علمي آموزشي اسيدهاي چرب امگا 3 غذا انستيتو صنايع غذايي