طرز تهیه آش گیلدیک یک آش متفاوت به سبک آذری ها

طرز تهیه آش گیلدیک یک آش متفاوت به سبک آذری ها

برای علاقمندان به پخت انواع غذاهای اصیل ایرانی، این مطلب را به طرز تهیه آش گیلدیک اختصاص داده ایم. طبخ این غذا ترش مزه بیشتر در استان های شمال غربی ایران مرسوم می باشد. The post طرز تهیه آش گیلدیک یک آش متفاوت به سبک آذری ها appeared first on آرگا.
گیلدیگ و یا نسترن کوهی از تیره گل سرخ است و سرشار از ویتامین C می باشد و خواص دارویی فراوانی دارد
به همین خاطر در طب سنتی، برای درمان برخی از بیماری ها و تسکین دردها از این گیاه استفاده می کنند
برای بهره مندی از فواید درمانی نسترن کوهی، در این مطلب به ارائه طرز تهیه آش گیلدیک می پردازیم
پخت آش های مختلف با طعم ها و مواد اولیه گوناگون در سراسر ایران رواج دارد
از جمله آش های محبوب در ایران می توان به آش گوشت، آش دوغ و آش رشته اشاره کرد که در آموزش های گذشته به نحوه پخت آن ها اشاره کردیم
مواد لازم مواد مورد نیاز برای تهیه آش گیلدیک عبارت است از: گیلدیگ(نسترن کوهی)/ ۵۰۰ گرم سبزی آش/ ۱ کیلو گوشت چرخ کرده/ ۲۵۰ گرم برنج/ ۱ یپمانه لوبیا چیتی و نخود/ یک دوم پیمانه برگه زردآلو/ ۱ پیمانه مغز گردو/ ۱ پیمانه آلوچه بدون هسته/ ۱ پیمانه پیاز رنده شده و آب گرفته شده/ ۴۰ الی ۵۰ گرم فلفل، زردچوبه و نمک/ به میزان کافی عصاره مرغ/ درصورت دلخواه نعناع داغ و پیاز داغ/ مقداری برای تزیین طرز تهیه آش گیلدیگ: برای تهیه آش گیلدیگ ابتدا باید به مدت ۳ روز نسترن کوهی خشک و یا تازه را درون آب بخیسانید
سپس برای استفاده در آش، آن را از صافی رد کنید
از شب قبل نخود و لوبیا چیتی را آب سرد خیس کنید و تا روز بعد چند مرتبه آب آن را عوض نمایید، تا نفخ حبوبات به طور کامل گرفته شود
البته به جای لوبیا چیتی می توانید، از لوبیا چشم بلبلی نیز استفاده کنید
بعد آن ها را با آب بپزید
داخل یک کاسه، گوشت چرخ کرده را با زردچوبه، نمک و پیاز رنده شده کاملا مخلوط کنید، سپس مواد را به شکل کوفته قلقلی درست می کنیم
در مرحله بعدی طرز تهیه آش گیلدیک باید، آلوچه ها و برگه زردآلو را به مدت چند ساعت در آب بخیسانید تا نرم گردند
علاوه بر آن، برنج را نیز یکی دو ساعت قبل از تهیه آش خیس کنید
سپس برنج را به همراه مقداری آب داخل قابلمه نسبتا بزرگ بریزید و آن را بر روی حرارت قرار دهید، تا بپزد و برنج کاملا باز شود
بعد نخود و لوبیای چیتی پخته شده را به برنج اضافه کنید، آنگاه عصاره مرغ(در صورت تمایل) و سبزی آش را به آن اضافه نمایید
در آخر، زمانی که سبزی آش تقریبا نیم پز شد، گوشت چرخ کرده گلوله گلوله شده(کوفته قلقلی) را به آن بیافزاید و بعد مابقی مواد یعنی مغز گردو، برگه زردآلو، آلوچه و نسترن کوهی را به آن اضافه کنید
پس از پخت کامل مواد و جا افتادن آش، آش گیلدیک آماده سرو کردن می باشد، که با مقداری نعناع داغ و یا پیاز داغ می توانید آن را تزیین نمایید
از این که با طرز تهیه آش گیلدیک با آرگا همراه بودید، صمیمانه سپاسگزاریم و امیدواریم  دستور تهیه این آش مورد رضایت شما عزیزان واقع شده باشد
منبع : آرگا برچسب : انواع آش و سوپ